BIOGRAFI

KENNY PERSSON

Konstnär, blomsterkung och musiker. Kenny Persson, född i Brantevik verksam i Simrishamn, har alltid haft en kreativ ådra som nu får ta full plats i hans liv. Genom målningarna uttrycker han både minnen, platser och musik som ligger honom varmt om hjärtat. 

Kenny målar lika gärna med starka färger som med kolstift och tycker att det är lika roligt att måla stort som smått. 

Beställ din egen specialgjorda tavla

Efter många förfrågningar om specifika texter, motiv, kulörer och storlekar började Kenny måla på beställning till hotell, restauranger och privatpersoner. Något han tycker är riktigt roligt!

Vill du beställa en tavla med ditt favoritmotiv, en favorittext eller en särskild färgsättning till ditt hem?

Till dig själv eller kanske som present till någon du tycker riktigt mycket om? En unik handmålad tavla gjord för Dig eller den du vill ge den till.

 

Kontakta honom direkt på 0709 66 59 34.

RITA ROHLIN

Skribent, kulturkommunikatör och konstnärinna. Född i Malmö, i en kreativ familj som genom generationer har målat och uttryckt sig i olika konstformer och alltid med skapandet i centrum. Rita har hittat sitt konstspråk genom "Recycle-Art" och återvinner flaskor genom foliering, målning och gravering. En konstform hon började utöva 2005, men har utvecklat under flera år och ställer nu ut på Galleri Kenny Persson. Graveringen är handgjord och unik på varje glas. Kollektionen har även exponerats på Romeleåsens konstsalong och på Galleri Stallet i Falsterbo år 2017 och i Skanör 2019.

Rita brinner även för ordet och papprets konst och sysslar med böcker på flera olika sätt. Bokbindare, verksam som huvudredaktör för boken "Elbogen" för Malmö Kulturhistoriska Förening sedan år 2000 och huvudredaktör för Guide Ystad & Österlen. En turistguide som fanns fram till 2019 på turistcentra i Skåne från väst till öst. 

 

Tar även emot special beställningar

Önskar du att specialbeställa glas till middagsbjudningar, som gå-bort-present eller till dig själv? Tveka inte att höra av dig till Rita på galleritas@gmail.com   

För mer info besök:  www.ritarohlin.se